Visa alla bilder

Volvo 240 Classic B230FD — 1993

Svensksåld 240 Classic som varit en sväng i Tyskland och nu återvänt till Sverige. Classic byggdes 1993 i en begränsad upplaga som en värdig avslutning på 240-eran.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En väl fungerande Volvo 240 Classic med potential att bli ännu finare. Inga direkta anmärkningar inför fortsatt brukande. Lite lackbättringar och en rekond skulle lyfta bilen visuellt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
52 900SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17013
ÅRJÄNG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 240 Classic?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En väl fungerande Volvo 240 Classic med potential att bli ännu finare. Inga direkta anmärkningar inför fortsatt brukande. Lite lackbättringar och en rekond skulle lyfta bilen visuellt."

Beskrivning

Bilen köptes ny av herr J.E Nilsson i Halmstad. Han var vid tidpunkten 63 år gammal. Fram till 1999 rullade bilen endast 3000 mil. Det har vi sett i medföljande serviceanteckningar. Därefter känner vi till inte ägarna. Fram till 2015 då bilen såldes av en Volvosamlare bosatt i Sigtuna. Bilen gick då via en svensk mellanhand till Tyskland. Det svenska regnumret PKD214 upphörde i samband med att bilen registrerades i Tyskland. Den tyska ägaren gillade sin Volvo 240 och tog väl hand om den. 2021 flyttade ägaren från Tyskland till Sverige och tog då med sig bilen. Den registrerades då åter in i det svenska bilregistret. Denna gång erhöll Volvon regnummer EUY34S. Mätaren står i dagsläget på 13600 svenska mil, det korrekta skall vara 14900 mil. (Se ägarens berättelse) Instruktionsbok, garantibevis och kopia på gamla regbeviset samt en hel pärm med dokumentation medföljer.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1993/1993 
  • Första registreringsdatum
    2021-08-27 
  • Avläst mätarställning
    149 000 km 
  • Kw / hk
    85 / 116 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Beige textil 
  • Färg
    Mörkröd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Utrustad med B230FD motor och femväxlad låda. Kamrem och vattenpump bytt 2018. Vi provkörde en länge sträcka vid förflyttning till vår depå. Den går fint i motorn, är fast och fin i styrningen, går rakt och fint på vägen. Inga konstiga ljud. Fasta fina växellägen. (Se ägarens berättelse för mer info)

  • Skick interiör:

    Fin inredning med endast mindre bruksslitage. Fin förarstol med fast och bra stoppning. Plasten runt öppningshandtag är sprucken på några dörrar. Se bilder. Utrustad med airbag på förarsidan.

  • Skick exteriör:

    Originallackering med lite skavanker. Volvo 240 Classic hade ett topplager med klarlack från fabriken. Med stigande ålder lossnar ofta klarlacken, så även på detta exemplar. Här är klarlacksläppet dock begränsat till taket och vänster bakskärm. Se bilderna. Övrig kaross har klarat sig bra. Finns en intryckning i höger bakskärm, precis framför baklampan, samt några små bucklor i bagageluckan. I övrigt normalt med stenskott, repor och skavanker för sin ålder. Ger ett bra helhetsintryck utvändigt. Har de rätta kryssekerfälgarna som satt på Classic. Här utrustade med så kallade alllvädersdäck.

  • Skick helhet:

    Bra helhetsintryck med några okulära anmärkningar. Fungerar bra som fin bruksbil eller blivande samlarklassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-03-01
Ursprungsbesiktning: 2021-08-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-08-27 (930428)
Senast godkända besiktning: 2023-03-03
Besiktigad tom: 2025-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Ägarens kommentar

Jag har alltid gillat Volvo och speciellt 240. Jag fick hjälp att köpa den här vagnen i Sverige och få den importerad till Tyskland. Eftersom jag numera bor i Sverige tog jag hit bilen 2021 och lät återigen svenskregistrera den. Jag har hela tiden underhållit bilen och kostat på den allt som behövts. Varav jag nämna följande. 2015 montering av kallstartsregulator (krav från Tyska bilprovningen vid importen) Byte av växellådsolja 2015 vid 127 500 km, nya bakljus 2016, byte avgassystem halvsats 2016 vid 128 000 km, bränsletrycksregulator 2017 vid 133 000 mil. Byte kamrem, vattenpump och alla kilremmar 2018 vid 135 000 km. Byte generator 2018 vid 135 000 km. Nytt startbatteri och nya spindelleder 2020 vid 136 900 km. Nya bromsbelägg och skivor fram 2021 vid vid 140 000 km. Helt ny koppling 2022, Tomgångsmotor rengjord och kilometerräknare lagad 2023 vid 147 000 km. I dagsläget har bilen rullat knappt 149 000 km. Kilometerräknaren gick sönder när jag tryckte in knappen på trippelmätaren och jag fick den senare reparerad. Därför står mätaren på 136 000 km, fast det korrekta är 149 000 km.

Fakta om modellen

Volvo 240 Classic var en jubileumsmodell som bara byggdes i 3000 exemplar under de sista månaderna, innan produktionen av 240-modellen upphörde, vilket skedde i maj 1993. 240 Classic känns igen på emblemet på bakluckan och en dekorlist i trä på instrumentpanelen samt lackerade kromdelar runt grill och ovanför framlamporna. Dessutom fanns dessa bilar bara i två kulörer, mellanblå- och vinröd metallic och med de särskilda kryssekerfälgarna som kallas Scorpius

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Årjäng

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-05-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG